Taxaties Onroerend Goed

Wat is uw bedrijfspand waard?

Als u wilt weten hoeveel een bedrijfspand waard is, moet u het laten taxeren. Dit kan geregeld worden door een makelaar of een officiële taxateur.
 

Waarom een bedrijfspand of kantoorruimte laten taxeren?

Er zijn verschillende aanleidingen om een bedrijfspand te laten taxeren
  • Koop
  • Verkoop
  • Huur
  • Verhuur
  • Verbouwing
  • Gemeentelijke taxatie (WOZ / OZB)
  • Aanvragen hypothecaire lening

Koop/Verkoop

Bij de koop of verkoop van een bedrijfspand is het belangrijk om de waarde van het pand vast te laten stellen. Met een taxatie weet u zeker dat u een bedrijfspand voor de juiste prijs koopt of verkoopt.
 

Huur/Verhuur

Ook bij de huur of verhuur van een bedrijfspand is een taxatie belangrijk om te controleren of de huurprijs de juiste hoogte heeft.
 

Gemeentelijke taxatie (WOZ)

De onroerendezaakbelasting (OZB) wordt berekend naar aanleiding van de gemeentelijke taxatie, die de WOZ-waarde van een pand bepaalt. Mocht u het niet eens zijn met de hoogte van de WOZ-waarde, kunt u zelf een taxatie laten uitvoeren. Mocht de taxatie inderdaad afwijken van de gemeentelijke taxatie, kunt u een schriftelijk bezwaar indienen.

Inventaris

Bij bedrijfsdracht is het belangrijk om ook de waarde van de inventaris te taxeren, aangeziener een groot verschil kan ontstaan tussen "boekwaarde en gebruikswaarde" (technische waarde).
 

Taxatierapport nodig?

In veel gevallen kunnen wij een goed onderbouwd taxatierapport verzorgen, waarmee u een financieringsvraagstuk kunt onderbouwen. Bij complexe zaken worden wij bijgestaan door vakkundige taxateurs. Indien u meer wilt weten over onze wijze van taxeren en tarieven, kunt u neem dan vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag.
» Afspraak maken

bedrijfstaxatie

taxatie

Laatste nieuws

Nieuws item1 Vrijblijvend onderhoud?.  
 Een vrijblijvend onderhoud over uw bedrijfsovername zonder torenhoge factuur te ontvangen, neem dan contact met ons op.  Onze naam BedrijfsovernameNederland zegt het al: Nederland is ons werkgebied.
 
Nieuws item 2 Taxatie om de drie jaar. Nodig?
Door de crisis en de ineenstorting van de bankensector wil Europa banken die crisisproof zijn. Om te zorgen dat de ondergrond van de verstrekte leningen geen risico heeft is besloten in het kader van Basel II besloten dat alle zakelijke onroerend goed eens per drie jaar opnieuw moet worden getaxeerd. Maar wat als er niets veranderd is?
Ja, dan ook. Als taxateur bezoek je het bedrijf, maak je een nieuwe waardeberekening,  en veranderd de datum.  Simpel zou je zeggen, maar het geeft ook een schuldgevoel. Voor niets kan het niet, maar een ondernemer wordt wel op kosten gejaagd. In zo'n geval bereken wij dan een korting van 25%.
Voor meer informatie over taxaties, zie 
taxaties onroerend goed
 
Nieuws item 3 Overnamemarkt n de lift.
Er is een groeiende vraag naar MKB bedrijven door hogere rendementen. De verwachting is dat, zolang de rente laag blijft de vraag in de markt zal aanhouden.. Daar tegenover staat nog steeds de strenge financieringseisen van de banken.

Nieuws item 4 Te koop investeringsobject met hoog rendement
Goedlopend garagebedrijf met tankstation omgeving Haarlem. Onder voorbehoud verkocht
Zie rubriek vraag& aanbod op onze site

Nieuws item 5 90.000 vacatures bij MKB bedrijven. 
De werkeloosheid blijft falen en er is een schrikbarend tekort aan technici en vaklieden. de flexwet heeft ontslaan gemakkelijker gemaakt, maar nu is het volgens ons ook een keerzijde ontstaan. 
 
Nieuws item 6 waardebepalingbedrijf steeds meer noodzakelijk
De waardebepaling van bedrijven is steeds meer noodzakelijk om een juiste verkoopprijs vast te stellen. Nog steeds gebeurt het dat die waarde vanuit de eigen behoeften wordt vastgesteld. Dit heb ik nodig om mijn schulden te kunnen betalen en dit voor mijn pensioen. Echter realistisch is het niet. De cahflow van uw bedrijf en klantenkring bepalen de waarde en niet andersom.