Onze doelstelling:

Onze doelstelling is de bedrijfsovername van uw bedrijf in goede banen te leiden. Dit doen wij samen met u, uw accountant. Het begeleiden van de bedrijfsovername zien wij als onze taak. U blijft altijd de beslisser bij de definitieve verkoop.
Wij willen u als adviseur-bedrijfsovername in de gelegenheid stellen de juiste beslissing te nemen, zodat u later met een gerust hart kunt stoppen met werken

 

Bedrijf kopen/Bedrijf verkopen

U wilt een bedrijf overnemen om te starten als ondernemer of uit strategische overwegingen. Als onafhankelijk intermediair kunnen wij het gehele overnameproces begeleiden, vanaf de eerste quickscan tot en met de akte bij de notaris.
Wij begeleiden zowel verkopers van hun bedrijf als kopers, die willen starten middels een Management Buy-Out/In. Het bedrijfs-overnameproces is een zorgvuldig proces, waar geen ruis in mag ontstaan.
In het kort geven wij hieronder weer, wat wij voor partijen kunnen betekenen.
 

Voor de verkoper zorgen wij voor:

 • De juiste waardebepaling van het bedrijf
 • Opmaak verkoopmemorandum
 • Screening van de kandidaat-kopers
 • Begeleiding van de onderhandelingen
 • Begeleiding bij het opstellen van de verkoopovereenkomst
 • Begeleiding bij de bedrijfsovername
 • Begeleiding bij de notaris

Voor de starters/kopers kunnen wij het volgende betekenen:

 • Zoekprofiel opstellen
 • Zoekopdracht uitvoeren
 • Waardebepaling bedrijf
 • Begeleiding van de onderhandelingen
 • Begeleiding van de koopovereenkomst
 • Begeleiding van de bedrijfsovername
 • Begeleiding bij de notaris

Zoekopdracht

Indien u een specifieke wens koestert of een bedrijf niet voorkomt in ons bestand, voeren wij een zoekopdracht uit. Onze werkwijze zorgt er dan ook voor dat u als partij pas in beeld komt zodra wij een geschikte kandidaat of een geschikt bedrijf hebben gevonden, en de overnameprijs door ons is bepaald.


Management Buy-Out

Management Buy-Out
Een management buy-out ( MBO) is een vorm van overname waarbij een bedrijf of unit wordt opgekocht door het zittende management. Dit komt vaak voor bij multinationals met meerdere business units, die besluiten de verliesgevende of niet tot de core business behorende onderdelen te verkopen. Na de buy-out gaat het bedrijf verder met de lopende business, maar onder een andere naam en dus een andere juridische entiteit. Vragen over kansen, swot,en de overnameprijs zullen beantwoord moeten worden. Voor vragen over de overnameprijs kunnen wij u begeleiden middels een "waardebepaling bedrijf".

 

Management Buy-In

Een management buy-in ( MBI ) betekent dat u een bestaand bedrijf geheel of gedeeltelijk overneemt van de huidige eigenaar. De ervaring leert dat de meesten van u daarbij de hulp van een geldverstrekker nodig hebben. De geldverstrekker kan de verkopende ondernemer zijn of een bank of financieringsmaatschappij. Als uitgangspunt hanteren wij meestal een meerderheidsovername.
De vraag is: hebt u al een bedrijf op het oog of bent u zich nog aan het oriënteren? Wij helpen u met het zoeken naar een geschikt bedrijf of begeleiden en adviseren u in het overnametraject.

Financiering

Het overnemen van een bestaand bedrijf geeft u veelal de zekerheid van een inkomen vanaf de start. Een eigen financiële inbreng is daarbij noodzakelijk om, aangevuld met een financiering van een bank of participatiemaatschappij, tot een succesvolle overname te komen. Hierin kunnen wij u begeleiden door onze ervaring in te zetten voor uw businessplan en bijbehorende financieringsaanvraag.

 

Na de overdracht

Het overdragen van uw bedrijf is een gecompliceerd en ingrijpend traject waar u vaak al lang over hebt nagedacht en naar toe hebt geleefd. Na de overdracht begint voor u een nieuw leven. In financiële zin moeten dan uw zaken goed geregeld worden.
Daarin kan Bedrijfsovername Nederland u ook van dienst zijn.

Wederzijds respect is een voorwaarde in onze dienstverlening. Open en eerlijk uitwisselen van informatie is noodzaak. Het bespreken van emotionele zaken is een must. Alleen dan kunnen wij uw situatie begrijpen en kwalitatieve dienstverlening leveren.
Uw eventuele onroerend goed wordt hierin uiteraard ook meegenomen.

Vrijblijvend Onderhoud/Kennis maken?

Hebt u vragen over uw bedrijfsovername en wilt u daar eens vrijblijvend overpraten zonder een torenhoge factuur te ontvangen. Wij komen gratis en vrijblijvend naar u toe en nemen met u de consequenties van de bedrijfsovername door. Waar u ook gevestigd bent: onze naam Bedrijfsovername Nederland zegt het al: Nederland is ons werkgebied.
Wilt u kennismaken met Bedrijfsovername Nederland? 

» Afspraak maken
 

Bedrijfsfinanciering
Samenwerking

Laatste nieuws

Nieuws item1 Vrijblijvend onderhoud?.  
 Een vrijblijvend onderhoud over uw bedrijfsovername zonder torenhoge factuur te ontvangen, neem dan contact met ons op.  Onze naam BedrijfsovernameNederland zegt het al: Nederland is ons werkgebied.
 
Nieuws item 2 Taxatie om de drie jaar. Nodig?
Door de crisis en de ineenstorting van de bankensector wil Europa banken die crisisproof zijn. Om te zorgen dat de ondergrond van de verstrekte leningen geen risico heeft is besloten in het kader van Basel II besloten dat alle zakelijke onroerend goed eens per drie jaar opnieuw moet worden getaxeerd. Maar wat als er niets veranderd is?
Ja, dan ook. Als taxateur bezoek je het bedrijf, maak je een nieuwe waardeberekening,  en veranderd de datum.  Simpel zou je zeggen, maar het geeft ook een schuldgevoel. Voor niets kan het niet, maar een ondernemer wordt wel op kosten gejaagd. In zo'n geval bereken wij dan een korting van 25%.
Voor meer informatie over taxaties, zie 
taxaties onroerend goed
 
Nieuws item 3 Overnamemarkt n de lift.
Er is een groeiende vraag naar MKB bedrijven door hogere rendementen. De verwachting is dat, zolang de rente laag blijft de vraag in de markt zal aanhouden.. Daar tegenover staat nog steeds de strenge financieringseisen van de banken.

Nieuws item 4 Te koop investeringsobject met hoog rendement
Goedlopend garagebedrijf met tankstation omgeving Haarlem. Onder voorbehoud verkocht
Zie rubriek vraag& aanbod op onze site

Nieuws item 5 90.000 vacatures bij MKB bedrijven. 
De werkeloosheid blijft falen en er is een schrikbarend tekort aan technici en vaklieden. de flexwet heeft ontslaan gemakkelijker gemaakt, maar nu is het volgens ons ook een keerzijde ontstaan. 
 
Nieuws item 6 waardebepalingbedrijf steeds meer noodzakelijk
De waardebepaling van bedrijven is steeds meer noodzakelijk om een juiste verkoopprijs vast te stellen. Nog steeds gebeurt het dat die waarde vanuit de eigen behoeften wordt vastgesteld. Dit heb ik nodig om mijn schulden te kunnen betalen en dit voor mijn pensioen. Echter realistisch is het niet. De cahflow van uw bedrijf en klantenkring bepalen de waarde en niet andersom.